KOMMUNALVALGET 2017

Foto: Mark Knudsen/Monsun

MERE VELFÆRD I VARDE

ENHEDSLISTEN – DIT VALG

VÆLG KLODEN
Enhedslisten kæmper for, at vi passer på vores natur, dyr og mennesker. Næste generation skal også kunne indånde ren luft, drikke rent vand og spise sund mad. Alle skal have råd til at vælge økologisk. Offentlige indkøb skal, så vidt det er muligt, være økologiske og tage højde for, at varerne er produceret med fair løn og under ordentlige arbejdsforhold. Det skal koste at forurene, og så skal prisen på et produkt også indeholde prisen for genbrug eller bortskaffelse.

VÆLG FÆLLESSKAB — IKKE ULIGHED
Alt for mange bliver syge i vores samfund. Vi skal dele det arbejde, der er, og tjene en løn der kan forsørge os. Der skal være billige lejeboliger og mulighed for kollektiver. Ingen skal føle sig ensom, der er brug for os alle. Arbejder vi for at leve eller lever vi for at arbejde?

VÆLG ET GODT ARBEJDSMILJØ
Varde Kommune skal tage et socialt ansvar, stoppe udliciteringerne og forringelserne. Det vil give et sundere samfund og være et forbillede for det private arbejdsmarked. Selvfølgelig er det godt at have en erhvervsvenlig kommune, men de, der arbejder i erhvervene, skal også have det godt og helst bo i vores kommune.

VÆLG VELFÆRD I BØRNEHØJDE
Vi vil styrke kvaliteten i daginstitutionerne og folkeskolerne. Vi skal sørge for at lærerne har tid til at forberede sig, og at der er hænder nok til at tage sig af vores børn og unge. De har ret til kvalitetstid!

VÆLG SOLIDARITET OG OMSORG
Socialt udsatte og psykisk sårbare borgere skal sikres den optimale støtte og hjælp til at håndtere et selvstændigt og meningsfuldt liv. Alle borgere skal sikres samme rettigheder, muligheder og respekt, uanset om de på grund af handicap, sygdom eller alder har brug for hjælp fra det offentlige.